- Autor: Teeeeerka
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 100 |
Cibule | 150 |
Česnek | 15 |
Brambory rané | 400 |
Mleté maso míchané průměr | 300 |
Špenát | 300 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 80 |
Olej olivový | 10 |
Dochucovadla:
sůl, mletý černý pepř
Energetická hodnota celkem: 8610 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 148,
Sacharidy (g): 100,
SAFA (g): 69,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 2153 kJ
Bílkoviny (g): 20.8, Tuky (g): 37, Sacharidy (g): 25, SAFA (g): 17.3, Cukry (g): 6.5, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Na pár kapkách olivového oleje si osmažíme 50g cibule, přidáme mleté vepřové maso nebo mix (vepřové a hovězí), osolíme, opepříme. Až je maso skoro hotové přidáme špenát (mražený o něco dříve, čerstvý jen na pár minutek, dokud nezvadne a nebude tak hotový) a 2 stroužky česneku. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme na plátky. Připravíme si troubu - horkovzdušnou na 180°C. Zapékací mísu vymažeme trochou olivového oleje, dáme první vrstvu brambor, kterou zasolíme a opepříme, potom přidáme cibuli a česnek na plátky a nakonec směs masa a špenátu. Tento postup děláme dokud nenaplníme celou mísu. Poslední vrstva je z brambor, kterou poklademe plátkovým nebo strouhaným sýrem a zalejeme rozšlehaným vajíčkem se solí a pepřem. Dáme do trouby a pečeme dokud nejsou brambory měkké. Poté ihned podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.